ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ!

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΙ ΤΟΥ 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ!

Εδώ μπορείτε οι πρωτοετείς φοιτητές να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα

Συνάδελφε , Συναδέλφισσα πρωτοετή!

 ‘‘Η επιστήμη μας τατελευταία 40-50 χρόνια από μια θεωρητική επιστήμη έχει πλέον εξελιχθεί σε μια επιστήμη αναπόσπαστη από την παραγωγική διαδικασία, μια επιστήμη που μάλιστα με
την σωστή της χρήση διευκολύνει όλο και περισσότερο την καθημερινότητα του
ανθρώπου’’

Φρόντισε να πάρεις όσο περισσότερη γνώση μπορείς! Αλλά σίγουρα τη φετινή χρονιά και ιδιαίτερα τώρα κατά την έναρξή της είναι λογικό η

αβεβαιότητα να κυριαρχεί στη σκέψη σου. Πάνω σε όλη την αγωνία που είχες για να περάσεις στη σχολή επιλογής σου, έχει προστεθεί και το άγχος για το εάν θα πρέπει να νοικιάσεις σπίτι ή αν θα βρεις δωμάτιο στην εστία, αν θα σπουδάσεις με τους όρους που πρέπει και αρμόζουν στην επιστήμη που διάλεξες στην εποχή της μεγάλης επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης που διανύουμε. Σε αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στη ζωή σου μπορείς και πρέπει να διεκδικήσεις μέσα από το Φοιτητικό σου Σύλλογο τα Πανεπιστήμια να ανοίξουν κανονικά, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Έχοντας δηλαδή επαρκές προσωπικό και αίθουσες προκειμένου να πραγματοποιούνται σε μικρά τμήματα δια ζώσης όλες οι διαλέξεις. Οι δυνατότητες που δίνουν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, όπως η τηλεκπαίδευση, μπορούν να αξιοποιηθούν συμπληρωματικά και σε κάθε περίπτωση όχι σαν υποκατάστατα της ζωντανής διδασκαλίας. Τα εμπόδια που θα συναντήσουμε στην προσπάθειά μας αυτή μόνο μαζί μπορούμε να τα προσπεράσουμε, μόνο μαζί, με τη δύναμη της συλλογικής διεκδίκησης!

Þ  Τι είναι ο Φοιτητικός Σύλλογο Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής  ;

Ο Σύλλογος μας είμαστε όλοι εμείς, οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Με την εγγραφή σου στο τμήμα γίνεσαι και μέλος του Συλλόγου. Έχεις δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες και στα όργανά του. Ο Σύλλογος είναι η δομή εκείνη που συναντιόμαστε όλοι οι φοιτητές του τμήματος μας, συζητάμε, προβληματιζόμαστε, δρούμε. Είναι το όπλο μας για να διεκδικήσουμε  τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σαν πρωτοετής φοιτητής πλέον μπορεί να δώσεις μεγάλη δυναμική στο σύλλογο με τη ζωντάνια και τις ιδέες σου! Μέσα από αυτόν μπορείς να αντλείς τεράστια δύναμη, να έρχεσαι σε επαφή και να ανταλλάσσεις απόψεις με τους συναδέλφους σου, να αναπτύσσεις δράση για οτιδήποτε σε προβληματίζει.

Þ  Ποια είναι τα όργανα του συλλόγου μας;

Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ): Ο Σύλλογος πραγματοποιεί κάθε χρόνο εκλογές για να εκλέξει ΔΣ. Ο ρόλος του είναι να οργανώνει τη ζωή του συλλόγου, να πρωτοστατεί στη διεκδίκηση, να παίρνει θέση σε ότι αφορά τον φοιτητή. Σε αυτό μπορείς να απευθυνθείς οποιαδήποτε στιγμή για οποιοδήποτε πρόβλημα σου. 

 

Γενική Συνέλευση: Η γενική συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο του Συλλόγου μας. Ο Σύλλογος κάνει γενικές συνελεύσεις για να συζητιούνται τα προβλήματα των φοιτητών, να διαμορφώνονται αιτήματα και να αποφασίζονται δράσεις. Εκεί έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να πεις την γνώμη σου για οτιδήποτε σε αφορά μέσα και έξω από τη σχολή, να θέτεις τις ιδέες και τις προτάσεις σου ενώπιον του συλλόγου να συμβάλεις με τις ξεχωριστές σου απόψεις στη δράση του συλλόγου μας. Επίσης κρίνεις παλιές και νέες αποφάσεις του ΔΣ και της Γενικής Συνέλευσης.

 

Παράλληλα, ένας Σύλλογος για να είναι ολοκληρωμένος πρέπει να έχει αθλητικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Για το λόγο αυτό έχει θεσπιστεί η λειτουργία του Πολυχώρου Νεανικής Δημιουργίας Φοιτητικών Συλλόγων Ιωαννίνων με πλούσια αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, όπως  σεμινάρια φωτογραφίας ,θέατρο ,κινηματογράφος ,box ,επιτραπέζια, παραδοσιακοί χοροί- χοροί λάτιν

Þ  Ποια είναι τα δικαιώματα σου μπαίνοντας στη σχολή;

  • Δικαιούσαι πάσο για μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γρήγορες και επαρκείς συγκοινωνίες! Διεκδίκησε με το σύλλογό σου να πληρώνεις μισό εισιτήριο με την επίδειξη της βεβαίωσης σπουδών σου μέχρι να εκδοθεί το πάσο σου αλλά και να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων  που οδηγούν στη σχολή μας για τη γρήγορη και ασφαλή μετάβασή σου στη σχολή!
  • Δικαιούσαι δωρεάν καθημερινή σίτιση στη λέσχη σίτισης. Αυτό συνεχώς προσπαθούν να το υποβαθμίσουν και να το περιορίσουν οι εργολάβοι που λυμαίνονται τη σίτιση. Μην το επιτρέψεις!
  • Ενώ δικαιούσαι δωρεάν στέγαση, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Εστία. Συγκεκριμένα στην εστία της Δουρούτης μπαίνει κάθε χρόνο κάτω από το 3% των φοιτητών! Διεκδίκησε την ανέγερση νέων εστιών και μέχρι τότε επίδομα ενοικίου και επινοικίαση ξενοδοχείων για όσους μένουν εκτός.
  • Δικαιούσαι 1 δωρεάν βιβλίο σε κάθε μάθημα. Διεκδίκησε δωρεάν συγγράμματα που να καλύπτουν όλη την ύλη, αναλώσιμα για να σπουδάσεις σωστά!
  • Δικαιούσαι φοιτητικό βιβλιάριο και δωρεάν πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Διεκδίκησε να φτιαχτούν Ιατρικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας στις σχολές και στις εστίες
  • Η χρήση υπολογιστή και γρήγορης σύνδεσης internet είναι πλέον απαραίτητο εργαλείο για κάθε φοιτητή. Δικαιούσαι πρόσβαση στα κέντρα υπολογιστών που διαθέτει η σχολή μας. Διεκδίκησε να διασφαλίζεται όλος ο εξοπλισμός που έχεις ανάγκη από το κράτος!

Ο σύλλογος μας είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας!

Φέτος, ακόμα και σε πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, μέσα από τον σύλλογο έγιναν σοβαρές προσπάθειες για την καλύτερη οργάνωση των φοιτητών και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, τόσο  σε τοπικό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο μέσω της συσπείρωσης του συλλόγου στο Μετώπου Αγώνα

  • Πραγματοποιήθηκαν δύο μαζικές γενικές συνελεύσεις, όπου αναδείξαμε τη στάση μας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης. Με απόφαση για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα μαζί με φοιτητικούς συλλόγους απο όλη την Ελλάδα,
  • Εν μέσω καραντίνας διοργανώσαμε μαζική διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο  “Fake news – Διασπορά ψευδών ειδήσεων σε κοινωνικά δίκτυα μικρο-ιστολογίων” με ομιλιτές καθηγητή του τμήματος και εκπρόσωπο του φοιτητικού συλλόγου. 
  • Εν όψη της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου, μαζευτήκαμε φοιτητές του τμήματος στον προαύλιο χώρο της σχολής, για να διαμορφώσαμε τα αιτήματά μας για την εξεταστική και πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στο τμήμα των καθηγητών με τα αιτήματα αυτά, τα οποία επί το πλείστον έγιναν αποδεκτά
  • Καταφέραμε κανένας φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από διάλεξη ή να χάσει εξέταση επειδή δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και εξέταση.
  • Δεν επιτρέψαμε να πεταχτούν εκτός εστιών φοιτητές την περίοδο της καραντίνας, ενώ πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας
  • Κατακτήσαμε την έκδοση μειωμένης κάρτας μετακίνησης (20ευρώ) για άτομα που πληρούν ορισμένα κοινωνικά κριτήρια, καθώς και να διαγράφονται τα πρόστιμα.
  • Πετύχαμε επινοικίαση 80 δωματίων σε ξενοδοχεία για τους φοιτητές που δε κατάφεραν να βρουν δωμάτιο στις εστίες

23 JUNE 1912 – 7 JUNE 1954

Alan Turing

“WE CAN
ONLY SEE A SHORT DISTANCE AHEAD,
BUT WE CAN SEE PLENTY THERE THAT NEEDS TO BE DONE “

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

csforum.cs.uoi σύλλογος φοιτητών